Ad Code

Responsive Advertisement

Cum alegem corect încălțămintea pentru bebeluși?

Deseori, se pune întrebarea: Când trebuie să cumpărăm încălțăminte pentru bebe? Iar răspunsul nu întârzie, astfel că nu trebuie să îi cumpărați bebelușului primii pantofi până când nu se plimbă pe afară.

În timp ce bebelușul învață să meargă prin casă, lăsați-l să meargă desculță, pentru că astfel va putea să-și echilibreze și să-și coordoneze mai bine pașii dacă va simți pământul sub picioare.

Mergând desculț îi va permite și picioarelor să se dezvolte în mod natural, fără a fi incomodat de pantofi sau șosete prea strânse. Oasele bebelușului tău sunt moi și cramponarea lor într-o pereche de pantofi prea devreme îi poate afecta picioarele și le poate împiedica să crească corect.

Cel mai bine este să vă duceți bebelușul la un magazin de încălțăminte unde picioarele ei pot fi măsurate de un specialist în încălțăminte pentru copii. Întrebați personalul dacă nu sunteți sigur, iar ulterior, la Ariana Baby Shoes veți găsi modele pe care le căutați. Specialistul vă va sfătui cu privire la tipul de pantofi pe care merită să îl cumpărați și se va asigura că se potrivește corect bebelușului, permițând totodată spațiul de creștere al piciorului.



Încearcă să nu-ți faci prea multe griji dacă copilul nu acceptă încălțăminte pentru bebe sau începe să plângă. Bebelușul tău va avea nevoie de pantofi cu o lungime și o lățime specifice. Lungimea pantofilor pentru bebeluși începe de la cea mai mică mărimea existentă.

Căutați un pantof de susținere cu închidere cu scai sau cataramă, pentru a menține picioarele bebelușului într-o poziție bună, iar ulterior verificați dacă talpa este flexibilă și ușoară, cu o aderență bună.

Alegeți o pereche dintr-un material respirabil, precum piele, bumbac sau pânză. Ce mai important: evitați pantofii de plastic sau cauciuc! Aceștia pot duce la transpirația picioarelor bebelușului, ceea ce poate da naștere unor infecții fungice.

Când bebelușul încearcă o pereche de pantofi, atingeți-l în jurul zonei degetelor pentru a vă asigura că există suficient spațiu. Ar trebui să existe aproximativ 1 cm de creștere între capătul celui mai lung deget de la picior și capătul pantofilor.

De asemenea, verificați dacă lățimea pantofului este potrivită pentru el. Dacă bebelușul va purta șosete cu pantofii pe care îi probează, acest lucru este un aspect bun.

Un alt aspect important este să îl lasăți pe bebeluș să se plimbe în pantofi. Asigurați-vă că picioarele ei nu alunecă din pantofi atunci când merge sau aleargă. Dacă picioarele îi alunecă înainte, acest lucru i-ar putea da senzația de strivire a degetelor de la picioare la capătul pantofilor.
Pe de altă parte, dacă pantofii sunt prea largi, va trebui să-și îndoaie picioarele și degetele pentru a preveni alunecarea, lucru care face ca deplasarea să fie din ce în ce mai greoaie.