Ad Code

Responsive Advertisement

O vacanță plină de experiențe noi în Halkidiki

 Totul se va rezuma la experiențe noi dacă veți alege un charter în Halkidiki. Plajele, satele și toate obiectivele turistice de aici sunt cu adevărat speciale și se bucură de o notorietate turistică incredibilă. Fiecare clipă pe care o veți petrece aici este specială prin frumusețea și prin liniștea incredibilă cu care vă veți întâlni.

Sithonia

Cunoscută ca fiind a două peninsulă din Halkidiki, Sithonia este celebră pentru plajele sale frumoase, precum Kavourotripes, unde o întindere de nisip fin, înconjurată de pini, se întâlnește cu apele azurii uimitoare. Este situată la 39 de kilometri de orașul Nikiti - centrul administrativ al insulei și una dintre cele mai populare plaje din zonă, care poate fi foarte aglomerată vara. Cu toate acestea, merită o vizită chiar și în plin sezon în special dacă alegeți o vacanță de tip charter în Halkidiki.

Parthenonas

Acesta este un sat din Peninsula Sithonia, pe versanții Muntelui Itamos la o altitudine de 350 m. Până la sfârșitul anilor 1960, sătenii se mutau pentru a-și găsi de lucru – fie în New Marmara, mai mare, la 6 kilometri distanță, fie mai departe. Partenonul a fost în cele din urmă complet abandonat. Cu toate acestea, locația a rămas una care merită vizitată.

Arnea

La nord de Halkidiki, la poalele Munților Holomondas, Arnea este un sat plin de viață cu 2.300 de rezidenți permanenți - nici un semn al întunericului care pătrunde în multe sate mai mici de munte grecești nu se poate regăsi aici. Cu străzile sale pietruite, casele cu ferestre caracteristice arhitecturii macedonene, balcoanele din lemn și pereții colorați, vizitarea acestui sat se simte ca un pas înapoi în timp, într-o epocă anterioară din istoria Halkidiki.

Vacanță plină de activități speciale

O pădure deasă de castani, stejari și pini acoperă versanții Muntelui Holomundas din centrul Halkidiki, cu un vârf de 1.165 de metri deasupra nivelului mării. În altă parte, brazi sunt plantați și vânduți că pomi de Crăciun în perioada sărbătorilor. Muntele este potrivit pentru drumeții și ciclism minunat în mediul său natural luxuriant, iar starea de libertate pe care locația v-o poate oferi este incontestabilă din mai multe puncte de vedere.

Cumpărați săpun din Polygyros realizat manual

Polygyros este situat la 68 km de Salonic și este capitala Halkidiki. Există aici o  tradiție a săpunului de casă deoarece aceasta este zona principală pentru producția de ulei de măsline. Împreună cu tatăl său, Antonis, proprietarul acestei fabrici minunate a înființat un atelier de fabricare a săpunului pentru a continua meșteșugul practicat cândva de gospodine în curți și grădini.