Ad Code

Responsive Advertisement

Familia

Mami mă place cu pielea albă, nebronzată, cu părul foarte lung şi în culoarea ei naturală. Spre disperarea ei când am rămas singură acasă, ca orice adolescentă mi l-am vopsit în toate culorile şi l-am tuns în toate formele. Când m-a văzut blondă nu a ştiut ce să mai zică, brunetă i se părea că sunt prea matură iar în şaten era mulţumită. Zicea că parcă aş fi eu. Observă imediat cum tai un centimetru din păr şi îmi zice să încetez cu foarfecile alea. Mă place îmbrăcată elegant, cu tocuri înalte şi fuste pe talie. Îmi spune la telefon: ţi-am mai luat o fustă cu talie înaltă. Îi place să vină cu mine la cumpărături, la cumpărături de haine elegante nu bluze de gravidă şi cârpiţe. Îmi iau braţul de haine şi intru în cabină iar ea dă târcoale în magazine după fuste conice şi pantofi eleganţi şi zice: uite ce am mai găsit. Îi place să-mi vadă părul buclat, aşa îl avea ea. Când eram mică o întrebam tot timpul, eu de ce nu am părul ca al ei şi îl am drept. Că aşa îl are tati iar tu semeni cu tati.

Îi place că poate discuta despre orice cu mine şi că sunt persoana la care apelează şi prima şi ultima dată. Nu-i place că mă ciondănesc cu fratele meu la care am ştiut dintotdeauna că ţine mai mult. Dar dragostea ei chiar dacă e mai mare pentru el, o păstrează pentru momentele când e doar cu el. Când e cu amândoi îmi arată mie că mă iubeşte mai mult spre gelozia unui copil de frate. Dacă îmi ia o bomboană, fratele meu cel matur de 29 de ani crapă de gelozie. Mie de ce nu îmi iei, adică? Sor-mea e mai cu moţ.

Că tot vorbeam de frate, el mă place într-un liceu cu profil real şi m-ar plăcea la ASE. Am rămas amandoi acasă doi ani după plecarea lor şi am avut parte de cele mai mari restricţii din partea lui. Părinţii niciodată nu au avut restricţii pentru mine, în schimb îngeraşul de frate mă ameninţa zilnic că dacă mă prinde cu vreun tip mă bate şi pe mine şi pe el. Îmi răspundea la telefoane, era disperat dacă mă vedea în pantaloni şi maieuri scurte, mă trimitea să mă schimb. Nu mă lăsa în preajma prietenilor lui şi dacă mai prindeam câteva momente cu băieţii le zicea să nu vorbească urât lângă mine. A încercat să-mi aleagă liceul dar nu a reuşit, am fost mai încăpăţânată decât el. Tot îmi spunea: e de viitor sor-me, tu ar trebui să faci ca mine. NU. Fac ca mine.

Acum prima vorbă pe care mi-o zice la telefon este: ce faci, eşti cu gagicul în pat? Nu, sunt singură. Tu mă minţi. Zi, eşti cu el? Hai gata, termină. De ce m-ai sunat? Cu cine mai umbli şi tu?

Acum mă place mai nebună iar când eram mică voia să fiu cea mai cuminte. Când eram mică eram cea mai nebună iar acum sunt mai serioasă.

Vara trecută mă punea să fac topless la mare, când eram mică urla la mine să-mi pun pantaloni cu bretele pe timp de vară. Dacă ar fi fost posibil şi cu lacăt.

Tati mă place ambiţioasă, dintotdeauna m-a plăcut aşa numai că eu nu am fost. Adică nu acel tip de ambiţie numai de a le face în ciudă celor din jur. Voia să fiu cea mai bună la şcoală.

Am ajuns să fiu cea mai bună în liceu dar nu din ambiţie ci pentru că îmi plăcea. În faţă nu prea mă laudă, eu aş prefera să-mi spună mie nu apropiaţilor. Pe mine mă interesează ce cred despre mine doar cei din familia mea. Doar ei contează pentru mine.

Azi mă place când îl aprob că o să am grijă de el când o să îmbătrânească: discursul lui preferat, o să-i dau o cană cu apă? Da tati, îţi fac o fântână şi îţi dau cu găleata. Deci faci mişto de mine. NUUUU.

Îi place să-l aprob că o să-i ţin evidenţa la nu ştiu ce acte, nu ştiu ce firme, că o să mă ocup de bani şi etc. Răspunsul trebuie să fie mereu da din partea mea ca el să doarmă liniştit. Fie ea ideea şi una fantezistă. Dacă-l aprob fac orice din el.

Bunica mă place bronzată (îmi zice ţăgăncuşă), cu părul lung, în haine elegante la ocazii, în haine extravagante în restul timpului. Îi plăceau platformele mele când aveam 16 ani şi îmi zicea să i le dau ei. Îi plac sacourile mele şi pantofii cu toc. Îi place să mă vadă în fuste scurte iar eu nu prea port. I-ar plăcea să fiu avocată şi să mă mărit cu un avocat (sau advocat cum îi spune ea). I-ar plăcea să mă mărit acum, iar eu fac mişto de ea că mi-am mărit perioada de femeie necăsătorită: 34 de ani. :lol: Nu se poate!

Îi place să stăm la bărfă, să-mi spună de toate fetele şi toţi băieţii, cine s-a mai însurat, cine s-a mai căsătorit apoi să înceapă cu apropouri. Dacă l-a prins şi pe Robi la discuţie, e clar. Începe cu povestea: Robi ai aproape 30 de ani, însoară-te!

Ha, ce mă mai distrez că-l stresează să se însoare. El începe să spună că dacă vrea se însoară şi mâine că îl plac fetele, dar nu vrea. El e tânăr şi mai stă până la însurătoare. Pentru el să se însoare e ca şi cum i s-ar pune un lanţ la gât cu 4 lacăte.

Îmi place să-l văd nervos pe Robi. Când trebuia să plece în armată plăcerea mea zilnică era să râd de el şi să-i descriu viitoarea lui viaţă: cum o să se trezească el foarte devreme, soldăţel de plumb. Cum o să stea el acolo fără gagici, cum o să fie slugă şi etc. Bineînţeles că a făcut pe D. în 4 şi nu s-a dus în armată spre tristeţea mea. Mi-a pierit subiectul de distracţie cu el. Dar întotdeauna găsesc eu ceva să-l stresez, îmi place rău să-l enervez.

Bunicul mă place când sunt serioasă şi îi explic anumite lucruri de la tv. Îi place să-l ajut să-i modereze pe cei din jur care toţi sunt sangvinici şi temperamentali. El este cel mai calm dintre toţi, cel care aplanează întotdeauna conflictetele şi pe uraganul de bunică-mea. Dacă ai intrat în gura ei ESTE DE RĂU. De aia mă întreb cum a putut un om aşa calm să stea lângă o femeie aşa temperamentală. Ideea e că el nu prea pune la suflet, dacă ea face urât el adoarme spre disperarea bunicii mele. Adevărul e că nici eu nu-i suport pe ăia calmi. Adică eu să mă enervez şi cineva să fie calm lângă mine în loc să mă aprobe şi să ţipe cu mine, îl iau la bătaie. :lol:

Luni ajung ai mei în ţară. Este perioada când am familie. Am familie maxim 3 luni pe an. Acum nu mă mai pot concentra la nimic. Am emoţii pentru revedere, de fiecare dată am. O să vină să mă vadă ori în ziua în care ajung, ori în următoarea. Rămân în Bucureşti deocamdată. Cu toate că m-am supărat pe mami şi i-am zis că stau în Bucureşti şi la mare toată vara iar ea m-a aprobat dacă aşa vreau eu, acum îmi tot zice la telefon că imediat după admitere mă ia cu ei. O să-l văd pe Ţigănuşşşş care a deprins un nou sport. Mănâncă rândunici purşelul cu dinţi ce e. Acum e şeful la ţară, e fifti sent şi dactăr dre. Nu-l mai bate niciun motan, acum e cel mai şmecher, îi bate pe toţi, şi-a marcat teritoriul. :lol:

Nu-mi rămâne decât să-mi caut concentrarea cu lumânarea ca să pot învăţa.